Dyrk med omtanke, så kommer bierne af sig selv
Jo større og smukkere blomsterne på frugttræerne er, desto flere bier kommer af sig selv. Sådan er livet i enhver frugt og blomsterhave. Nektar bliver til honning, æblerne bliver sprøde, og hvor æbler med skønhedsfejl bliver til
æblemost, bliver paradisæbler til gelé og julepynt. I en økologisk og bæredygtig frugtplantage må intet gå til spilde.
Frydenlunds "terroir", som jord hedder på nydansk
Som i vinens verden dikterer jorden også frugternes smag og aroma i plantagen. Vores terroir har ligget her i 7.000 år, hvor Vedbæk havde sin egen, lavvandet fjord, Vedbæk Fjord. Den lå fra Vedbæk Havn og ind i landet op til Caroline Mathilde-stien. Med tiden har landet hævet sig, og siden 1722 har der været dyrket frugter på Frydenlund Slot. Geografi, klimaforhold, en bestemt lokalitet, det er terroir. Især de klimamæssige udfordringer fra 14 til 30 grader celsius i løbet af sommeren gør, at smagen i Frydenlunds æbler er særlig.
Bedst muligt, mest muligt
Bierne er de vigtigste medarbejdere på plantagen. De bestøver blomsterne på træerne, og ligesom i menneskelivet handler det også om, at bierne skal have det bedst muligt, så de motiveres til at yde mest muligt.
Køb honning fra bistaderne i vores gårdbutik og i webshoppen