Isvildes gløgg på Frydenlunds specialiteter
Carina, der er indehaver af Isvilde, vandt to flotte priser i DM i gløgg i torvehallerne i november 2024.
Isvilde er kendt for at lave håndlavet is med omtanke for bæredygtighed og lokale råvarer.
Carina har udviklet en opskrift til den perfekte gløgg på Frydenlunds specialiteter.
“Frydenlund slotsplantage har i generationer arbejdet med passion for æbler og kvalitetsprodukter, der afspejler den danske natur. Plantagen dyrker deres æbler med respekt for bæredygtighed og lokal produktion, hvilket giver deres æblecider og æblemost en autentisk og naturlig smag. Deres vision er at skabe produkter, der forbinder folk med naturens goder, og at producere æbler, der både er velsmagende og bæredygtige.
Med denne gløgg bringer du essensen af Frydenlunds værdier til live, og deres æbler og honning tilfører gløggen en dybde og sødme, som kun kvalitetsprodukter kan levere. Krydderiblandingen giver en varm og krydret balance til den naturlige frugtighed fra æblerne”.
/ Carina Skjoldemose, indehaver Isvilde
Ingredienser:
• 1 flaske Frydenlunds cider
• 5 dl. Frydenlunds æblemost
• 2 kanelstænger
• 5-6 hele nelliker
• 1 tsk. hele kardemommefrø
• 1 tsk. hele anisfrø
• 5-6 hele allehånde
• 1 stykke frisk ingefær (ca. 3 cm, skåret i skiver)
• 1/4 tsk revet muskatnød
• 1 vaniljestang (flækket og skrabet)
• 2 økologisk appelsin (skåret i skiver)
• 1 æble (skåret i små tern)
• 250 g. rosiner / eller tørrede kirsebær og ristede hasselnødder
Fremgangsmåde:
1. Forbered krydderibasen:
Hæld Frydenlunds æblemost i en gryde og tilsæt kanelstænger, nelliker, kardemommefrø, anis, allehånde, ingefær, revet muskat, vaniljestangen og appelsinskiver. Varm forsigtigt op ved lav varme, så det netop begynder at simre, men ikke koger. Lad krydderierne trække i 20-30 minutter for at udvikle en intens og aromatisk smag.
2. Sødme og smag:
Tilsæt Frydenlunds honning, som vil give gløggen en rund og naturlig sødme. Rør honningen godt ud, så den opløses helt i væsken. Smag til, og juster mængden af honning alt efter hvor sød du ønsker gløggen.
3. Tilsæt brændevin og cider
Når krydderierne har trukket, og gløggen har opnået den ønskede smag, hældes brændevinen og cideren i gryden. Varm forsigtigt op igen, uden at koge, så alkoholen ikke fordamper. Smag gløggen til, og juster eventuelt krydderierne eller sødmen.
4. Tilsæt eventuelt æbletern:
Skær et økologisk æble fra Frydenlund slotsplantage i små tern, og tilsæt dem lige inden servering for at tilføre friskhed og tekstur.
5. Servering:
Server gløggen varm i glas eller krus. Pynt med rosiner/kirsebær og ristede hasselnødder og sørg for, at der kommer nogle af de lækre æbletern med i hver servering.